2020-11-09 15:25:08• hírek • Bede Emőke

Mattrészeg sofőr akadt horogra Pórtelken

November 7-én, 17 óra 50 perc körül a nagykárolyi rendőrök épp a várostól mintegy 15-20 percnyire található Pórtelek területén tartottak közúti ellenőrzést, amikor egy igencsak ittas állapotban lévő autóvezető akadt horogra.

A 48 éves, szilágypéri sofőrt alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, a készülék kijelzőjén pedig az egészen elképesztő 2,71 mg/l-es érték jelent meg. Ám nem ő volt az egyetlen, aki ott és akkor fennakadt a közúti ellenőrzésen. Alig fél órával később ugyanis a rendőrök félreállítottak egy robogóst is, akiről nem csak az derült ki, hogy jogosítványát még júniusban felfüggesztették, hanem az is, hogy indulás előtt bizony ő is tetemes mennyiségű szeszesitalt fogyasztott. Az 58 éves, mezőteremi férfi leheletében 1,33 mg/l-es értéket mért az alkoholszonda. A rendőrök mindkét esetben büntetőjogi eljárást kezdeményeztek.


A hétvége folyamán egyébként több mint 350 helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök a szabálytalankodó autósokra, ugyanakkor kiegészítő intézkedésként felfüggesztettek 47 autóvezetői engedélyt is. Ezek közül 42-t azért, mert a sofőrök legalább 50 km/h-val meghaladták a megengedett sebességet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: